Carieke Pol

Carieke Pol (1970) is sinds 1982 actief bezig met Schotse Dans. In respectievelijk 1994, 1995 en 1996 nam ze met goed gevolg deel aan professionele dansexamens van de Scottish Dance Teacher’s Alliance waarmee zij de hoogst opgeleide Highland Dancing docent op het continent werd (en sindsdien is gebleven).

Carieke heeft zich in de afgelopen jaren ook ontwikkeld binnen het Scottish Country Dancing. Weliswaar een andere tak van sport, maar toegankelijker dan de zware Highland-technieken. Op haar website staat meer over haar activiteiten zoals ‘caller’-werkzaamheden op feesten en partijen in samenwerking met muzikanten als accordeonist Erik de Jong.

In haar rol als ‘caller’ voelt ze zich als een vis in het water. In korte tijd een grote club mensen aan het dansen krijgen op de aanstekelijke tonen van Schotse muziek is haar doel en streven. Tijdens deze activiteiten is Carieke zeer betrokken bij het gezelschap en weet ze het plezier in deze dansvorm als geen ander over te brengen. Als meedansende ‘caller’, de enige in haar soort, brengt ze dynamiek en plezier in de groep en komt het Schotse dansen voor iedereen tot leven.