Dansworkshop (FAQ)

Wat is het?
Workshop Keltische groepsdansen (social dancing) uit de Schotse traditie op live-muziek, oftewel ‘ceilidh’.

Door wie?
Dansdocent Carieke Pol en accordeonist Erik de Jong (uitbreidbaar met meer muzikanten).

Waar?
De workshops kunnen op locatie worden gegeven.

Waarvoor is het geschikt?
Bruiloft, vrijgezellenfeest, verjaardag, vriendinnendag, jubileum, bedrijfsuitje, teambuilding, schoolactiviteit, verenigingsuitje, festival, enz.

Op wat voor locatie?
Het kan zowel binnen als buiten. Een houten vloer (of in elk geval een vloer die enigszins veert) danst het prettigst, maar in principe kan het overal. Uiteraard moet er ook voldoende lege ruimte zijn voor de hoeveelheid mensen. Men moet rekenen op zo’n 2 vierkante meter per persoon. (Mocht er te weinig ruimte zijn, dan kan de groep ook altijd gesplitst.)

Hoe lang duurt een workshop?
Dat kan variëren. Er zijn heel veel dansen; de één sneller aan te leren dan de ander. De snelste is ongeveer in een 15 minuten aan te leren, en de ingewikkeldere duren 45 minuten. Er kunnen natuurlijk meerdere dansen worden uitgelegd. De minimum tijd is zo’n beetje 30 minuten en verder is het afhankelijk van de vraag.

Voor wie is het geschikt?
Iedereen die kan lopen kan meedoen. Bovendien blijkt uit ervaring dat zowel jong als oud erg veel plezier beleeft aan het deelnemen. Eventuele barrières tussen de deelnemers vervagen hierdoor, wat de groepscohesie altijd erg ten goede komt.

Waarom is dit zo’n leuke én leerzame workshop?
Het combineert cultuur, traditie, plezier, muziek en beweging met allerlei soorten vaardigheden als coördinatie, samenwerking, concentratie, teamwork, communicatie, enz. Op een bruiloft of bedrijfsfeest kent vaak lang niet iedereen elkaar. Via een ceilidh komt men op een leuke en actieve manier met elkaar in contact.

Hoe ziet het eruit?
Klik hier voor foto’s en filmpjes van door Ceilidh.nl georganiseerde ceilidhs.

Wat is er nog meer mogelijk?
Wilt u naast de dansworkshop een geheel Schots programma/thema-feest, dan kunt u voor advies contact opnemen via onderstaande gegevens. Er zijn mogelijkheden wat betreft live-muziek (met of zonder doedelzak), folk deejay, dansvoorstellingen, lezingen, whiskyproeverij, enz.

Contact: info@ceilidh.nl / 06-16442800